سمانه رمضانی گیوی متخصص طب سنتی درباره تدابیر پیشگیری از سرماخوردگی در فصول سرد سال اظهار کرد: افراد باید متناسب با سرد شدن هوا در پاییز لباسهای گرم بپوشند، همچنین اشخاص با توجه به افت بیشتر دما در شب یا ساعات اولیه صبح باید در این اوقات پوشش کافی داشته باشند و در معرض باد سرد یا کولر قرار نگیرند.
وی بیان کرد: افرادی که زود دچار سرماخوردگی میشوند و کودکان در زمان خواب باید سر خود را با کلاه یا پارچه نازکی بپوشانند تا احتمال وقوع سرماخوردگی کاهش پیدا کند.
این متخصص طب سنتی درباره افرادی که بیشتر اوقات دچار آبریزش بینی هستند یا از خلط پشت حلق به ویژه صبحها رنج میبرند، گفت: این اشخاص باید قبل از سرد شدن هوا نسبت به درمان بیماری خود اقدام کنند تا در فصول سرد سال به سرماخوردگیهای مکرر یا سینوزیت دچار نشوند، این افراد باید در کنار رعایت سایر تدابیر مهم درمانی برخی داروهای طبیعی مانند عنبر نسارا، خاکشیر یا اسپند را دود دهند و به مدت یک هفته روزانه ۲ تا سه بار هر بار به مدت پنج دقیقه این دود را از بینی استنشاق کنند.
رمضانی گیوی افزود: افرادی که بیماریهای مزمن یا سابقه سینوزیت دارند برای اینکه در فصول سرد سال کمتر بهسرماخوردگی مبتلا شوند باید ترکیب گیاهان بابونه و مرزنجوش یا بابونه و آویشن را به مدت ۲ تا سه هفته، روزانه ۱۰ تا ۲۰ دقیقه به شکل متناوب بخور دهند؛ مصرف روزانه سه لقمه نان و عسل صبحها و یک عدد شلغم پخته شده شبها در کنار رعایت سایر تدابیر طب سنتی تاثیری چشمگیر در پیشگیری از وقوع سرماخوردگی دارد.
وی تاکید کرد: به طور کلی بر اساس آموزههای طب ایرانی اشخاص باید در فصول سرد سال از شرایطی که افزایش سردی و رطوبت در بدن را به همراه دارند، پرهیز کنند، زیرا این شرایط بدن را آماده ابتلا به سرماخوردگی و سایر بیماریهای ناشی از غلبه بلغم میکند؛ این شرایط عبارتند از: پرخوری، پرخوابی، کمتحرکی، خوابیدن در ساعات روز، در معرض باد یا هوای سرد قرار گرفتن، استحمام کردن با آب سرد یا خشک نکردن سر و بدن بلافاصله پس از استحمام و مصرف زیاد غذاهای چرب یا سرشار از کربوهیدرات مانند برنج، سیب زمینی و نان، غذاهای خمیری و رشتهای و مواد غذایی با طبع سرد مانند ترشیها، دوغ، ماست، خیار و گوجهفرنگی.
این متخصص طب سنتی درباره تدابیر درمان سرماخوردگی تصریح کرد: سرماخوردگیهایی که فاقد علائم عفونت باکتریایی مانند گلو درد چرکی بوده و تنها با آبریزش بینی، عطسه و بیحالی همراه باشند در مراحل نخست نیاز به درمان ندارند؛ آبریزش بینی یکی از راههای دفع مواد زائد از بدن بوده بنابراین بهتر است در سه روز نخست سرماخوردگی دارویی برای قطع آن مصرف نشود.
رمضانی گیوی گفت: اگر علائم سرماخوردگی بیشتر از سه روز ادامه پیدا کند یا این عارضه با گلو درد چرکی همراه شود در این صورت فرد باید به پزشک مراجعه کند، در طول مدت سرماخوردگی بیمار باید غذاهای ساده مانند آش سبک و سوپ میل و استراحت کند، اشخاصی که در روزهای نخست سرماخوردگی به اندازه کافی استراحت نمیکنند با شدیدتر شدن روند آن مجبور هستند روزهای بیشتری را در خانه بمانند.
وی اظهار کرد: توصیههای رایج طب سنتی در درمان سرماخوردگی مصرف مرتب مایعات، شربت آبلیمو و عسل، لیمو شیرین و شلغم پخته شده است که به علت داشتن خواص ضد میکروبی یا ویتامین C فراوان بهبود سرماخوردگی کمک میکنند، کدو حلوایی پخته شده همراه با کمی دارچین هم در درمان سرماخوردگی مفید است.
این متخصص طب سنتی بیان کرد: مصرف نوع خاصی از آش به نام اسفیدباج که شامل برنج، گشنیز، جعفری، تره، شنبلیله، زردچوبه، نمک، گوشت بال و گردن مرغ است به درمان سرماخوردگی کمک میکند.
رمضانی گیوی افزود: استنشاق بخور گیاهانی مانند بابونه، مرزنجوش و آویشن و مصرف دمنوشهایی مانند گل گاو زبان با لیمو عمانی، نعناع، پونه، آویشن، مرزنجوش و بابونه علائم سرماخوردگی را تا حد زیادی رفع میکند؛ اما در صورت وجود علائم التهابی مانند تب، گلو درد یا گوش درد، مصرف این دمنوشها که عموماً مزاج گرم دارند مضر است؛ در این مواقع بهتر است از دمنوش گیاهان ضد التهاب با مزاج سرد مانند گل بنفشه، گل پنیرک، تخمخرفه و تخمگشنیز نیمکوب شده استفاده شود.
وی یادآوری کرد: میوههایی مانند گریپفروت، پرتقال، لیمو شیرین، انار، سیب و گلابی تببُر هستند؛ مصرف این میوهها نقشی موثر در کاهش تب و رفع گلو درد دارد.
منبع :باشگاه خبرنگاران
اسید فولیک که با نام ویتامین B9 نیز شناخته می شود برای فعالیت بخش های مهمی از بدن از جمله سلامتی سیستم عصبی، خون و یاختهها حیاتی و اساسی است. اسید فولیک یا همان ویتامین B9 تاثیر چشمگیری بر افزایش توانایی باروری دارد. در ادامه این مطلب بیشتر درباره اهمیت مصرف اسید فولیک برای مردان می خوانیم.
اسید فولیک (Folic Acid) یکی از انواع ویتامین های گروه B است و برای رشد سلول ها و متابولیسم (سوخت و ساز) بدن لازم می باشد. واژه فولات (Folate) همان فولیک اسیدی بوده که در منابع طبیعی یافت می شود. اسید فولیک نسخه دست ساز فولات بوده و در مکمل ها یافت می شود. این ویتامین بدن را در مقابل بیماریهای قلبی، نقصهای مادر زادی،پوکی استخوان و سرطانهای مشخصی حفظ میکند.
یک ارتباط بین مصرف فولیک اسید و فراوانی ناهنجاری در سلول های اسپرم مردان وجود دارد. اسپرم شامل تعداد غیر طبیعی کروموزوم است حدود 1٪ به 4٪ از اسپرم مرد سالم را که برخی از انواع اختلال از این نوع است مصرف ویتامین B9 در سنین باروری میتواند از بروز نیمی از نقایص لوله عصبی مانند «اسپاینابیفیدا» جلوگیری کند. کمبود این ویتامین در زمان بارداری می تواند به کم خونی، تولد نوزاد نارس و ایجاد نقص لوله عصبی در جنین منجر شود. تا چندی پیش، مصرفاسید فولیک فقط به زنان باردار توصیه می شد که در حال حاضر براساس نتایج تحقیقات انجام شده مصرف آن به آقایان نیز توصیه می شود. براساس نتایج تحقیقات این ویتامین در تقسیم های سلولی نقش بسزایی دارد و حرکت و کیفیت اسپرم را بهبود میبخشد.
معمولا به تمام خانم ها توصیه می شود 6 ماه قبل از بارداری به پزشک زنان مراجعه کنند تا تمام آزمایش های روتین و مورد نیازشان را انجام دهند. البته در این زمان حتما باید با حضور همسرشان به پزشک مراجعه کنند تا آزمایش های لازم هم برای همسرشان و هم برای خود خانم تجویز شود. معمولا یکی از آزمایش های تجویزشده به آقایان، آزمایش اسپرموگرام است که در آن حرکت، شکل و تعداد اسپرمها ارزیابی میشود. گاهی ممکن است جواب آزمایش در بعضی از افراد غیرطبیعی باشد که میتواند علت های زیادی داشته باشد. جالب اینکه در مواردی فقط با تجویز انواع ویتامین ها مانند زینک، اسیدفولیک و ویتامین D مشکل برطرف میشود.
از سوی دیگر، نتایج تحقیقات حتی در روش IVF نشان میدهد مردانی که 3-2 ماه قبل از بارداری همسرشان، مصرف ویتامین و اسید فولیک را شروع کردهاند کیفیت و شکل اسپرم و توانایی باروری در آنها افزایش می یابد. دوز اسید فولیک مصرفی با توجه به اینکه فرد چه زمانی تصمیم به مصرف آن دارد، متفاوت خواهد بود مثلا اگر خانمی قرار است طی یکی، دو ماه آینده باردار شود مصرف اسید فولیک 5 میلیگرمی و در آقایان 1 میلی گرمی توصیه میشود ولی اگر خانمی تصمیم بگیرد 6 ماه تا یک سال بعد باردار شود مصرف اسید فولیک با دوز یک میلی گرم و در آقایان هم همان دوز یک میلی گرم پیشنهاد خواهد شد.
منبع : الو دکتر
ایجاد تحول در زندگی و یا تغییر و تحولاتی بنیادین در آن نیازمند کمی فکر و اراده است و هیچکس جز خود انسان نمیتواند چنین موقعیتی را برای خود ایجاد و زندگی خود را به نوعی متحول کند، اما اگر بخواهیم کمی از دور به این ماجرا نگاه کنیم باید بگوییم که این موضوع برای خود قوانین و راهکارهایی دارد که ما به آن میگوییم راهکارهای نقرهای و اگر شما بتوانید با ذهن خودتان آن را به اتمام برسانید و موفق شوید تبدیل میشود به راهکارهای طلایی برای زندگی شما!
آنچه بیرون شما میگذرد، بازتابی است از آنچه درون شما وجود دارد.
اگر فکر میکنید که هرگز نخواهید توانست تحصیلات تان را به اتمام برسانید، در بیرون از فکرتان نیز چنین خواهد شد. اگر در ذهن تان میگذرد که محکوم به فقر هستید، هرگز ثروتمند نخواهید شد.
رفتارهای ما، تابعی از طرز فکر ما هستند؛ به بیان دیگر، «فکر ما، ریشه رفتارهای ماست و رفتارهای ما، ریشه سرنوشت ما.»
وقتی فکری بر مدار فقر و نداری میچرخد، رفتارهای ناشی از آن فکر هم بر همین مدار خواهد چرخید و سرنوشت نیز جز فقر و نداری نخواهد بود.
کسی که به کسب دانش یا ثروت فکر میکند، در واقع سنسورهای ذهنی اش را برای شکار موقعیتهای دانش یا ثروت فعال میکند. مثلاً وقتی روزنامه را ورق میزند، حتماً روی آگهی یک سمینار آموزشی مالی توقف میکند، ثبت نام میکند، به سمینار میرود، چیزهایی یاد میگیرد که در کسب و کارش اثر مثبت دارند، کلی دوست جدید که هدفهای مالی بلندپروازانهای دارند پیدا میکند، امکان همکاری و شراکت و هم افزایی مییابد و ....
کارمندی را در نظر بگیرید که فکر میکند محکوم است که تا آخر عمر، آب باریکهای از حقوق داشته باشد و دلش به این خوش است که بعد از ۳۰ سال، حقوق بازنشستگی خواهد داشت. قطعاً همین سرنوشت در انتظار او خواهد بود و اشکالی هم ندارد چرا که انتخاب محترم خود اوست؛ ولی همکار او در همان اداره، ثروتمند شدن را حق خود میداند و ساختار ذهنی اش این است که من میتوانم ثروتمند شوم.
این همکار، کتابهای موفقیت میخواند، وقتی کسی درباره یک موقعیت جدید شغلی یا سرمایه گذاری حرف میزند، خوب گوش میکند و در لابهلای حرف هایش دنبال "نقطه اتصال"ی است که بتواند زندگی اش را بدان متصل کند.
این ماجرا را بخوانید:
سامان، کارمند یک شرکت بخش خصوصی بود؛ حقوق اندکی داشت و برای این که زندگی اش بچرخد، تا دیر وقت اضافه کاری میکرد. با این حال همیشه مترصد فرصتی بود تا بتواند اوضاع مالی اش را بهبود دهد. او ویولونیست ماهری بود و علاوه بر نوازندگی روی مباحث تئوریک آن هم تسلط خوبی داشت.
یک روز سر میز ناهار، تلفن یکی از همکارانش زنگ خورد؛ پسر نوجوان اش بود که خبر میداد معلم خصوصی ویولون اش - که از یک آموزشگاه موسیقی میآمد - به خارج از کشور مهاجرت کرده است. کلمه ویولون، گوشهای سامان را تیز کرد و ناگهان جرقهای در ذهن سامان زده شد: این میتواند یک فرصت باشد.
- من می توانم به پسرت ویولون یاد بدهم.
سامان این کار را کرد، با آموزشگاه آشنا شد، چند ماه بعد آنقدر شاگرد داشت که به جای اضافه کاری در شرکت، به آنها آموزش میداد. کمی بعد از سوی چند گروه برای اجراهای موسیقی دعوت به همکاری شد. مدتی بعد، مدیر شعبه دوم آموزشگاه شد و یک سال بعد، از شرکت و آموزشگاه استعفا کرد و آموزشگاه موسیقی خودش را در یک ملک اجارهای راه اندازی کرد و سه سال بعد همان ملک را با وام بانکی خریداری کرد.
سامان که روزی حقوق بگیر بود، اینکه به ۷ نفر کارمندش حقوق ثابت میدهد و ۲۲ مدرس موسیقی در رشتههای مختلف دارد که تحت نظر او کار میکنند. او مازاد درآمدش را در چند جای دیگر سرمایه گذاری میکند.
اگر بافت فکری سامان این گونه بود که من، صرفاً یک کارمند باقی خواهم ماند و درآمد من نیز همین حقوق کارمندی محدود است و همین هم خواهد ماند، هرگز در میان حرفهای همکارش، به فکر فرو نمیرفت و احتمالا به فرو بلعیدن لقمه ناهارش بسنده میکرد، اما چون ساختار ذهنی اش، مبتنی بر رشد مالی و بررسی فرصتهای مرتبط بود، در حرفهای همکارش، دنبال "نقطه اتصال" بود و همین نقطه و شکار فرصت، زندگی اش را از یک حقوق بگیر به یک کار آفرین تبدیل کرد.
این باورهای ما درباره خودمان هستند که ما را "محدود" میکنند یا به ما بال پرواز میدهند. بچه عقابی که در میان پنگوئنها بزرگ شود، هر چند به لحاظ زیرساختهای زیستی، امکان پرواز دارد، ولی هرگز از زمین برنخواهد خاست، زیرا محیط به او القا کرده که زندگی فقط روی زمین ادامه دارد و او نیز این را باور کرده است.
بسیاری از ما، حکم همین عقابها را داریم، اما باورهایی که عمدتاً از محیط گرفته ایم، ما را نزد خودمان، انسانهایی محکوم به شکست معرفی میکند و لذا، بال ها، نه تنها برایمان فرصت پرواز نیستند بلکه بار اضافی اند!
خودانگارههای ما؛ که عمدتاً منفی اند، از زمان کودکی در ما شکل گرفته و حتی ناخودآگاه مان را نیز تسخیر کرده اند. بسیاری از ما غافل هستیم که همه این تلقّیهای منفی از خودمان، صرفاً تلقینهایی هستند که در گذر زمان در وجودمان نهادینه شده اند. اگر همین یک نکته را بدانیم، میتوانیم آنها را بشکنیم، از قیدشان رها شویم و تبدیل به کسی شویم که میخواهیم.
پس باید قبل از هر چیز، واقعاً باور کنیم که "من هم میتوانم... "؛ تا این باور ایجاد نشود، تحولی در زندگی مان ایجاد نخواهد شد. بسیاری از ما همیشه دنبال این هستیم که بهانههایی برای "نتوانستن" پیدا کنیم تا پیش خودمان شرمنده نشویم، مانند نداشتن سرمایه اولیه، نداشتن آشنا، نداشتن مهارت و .... اما هیچ کدام مان از این که عقل و اندیشه مان ناقص است، شکایت نمیکنیم و اتفاقاً سرمایه اصلی مان نیز همین مغزی است که در کاسه سر داریم و میتوانیم مانند بسیاری از کارآفرینان ایران و جهان، با «فکر بیشتر»، موفقیتهای بیشتری برای خودمان رقم بزنیم.
اما فکر بیشتر و رسیدن به این باور که "من هم میتوانم... "، هر چند «لازم است»، ولی «کافی نیست»؛ شرط کافی، ریسک پذیری و نترسیدن است.
نترسید و اندکی هم ریسک را چاشنی زندگی تان کنید. روزی که استیو جابز میخواست اولین محصول "اپل" را تولید کند، فولکس واگن اش را فروخت. اگر او با خود میگفت: "ممکن است هم ماشینم را از دست بدهم و هم نتوانم سرمایه ام را برگردانم" و منصرف میشد، جهان امروز، اپل نداشت و جابز، فردی گمنام باقی میماند. اما او به اندازه یک فولکس ریسک کرد و اندازه میلیاردها دلار در چند سال آینده به دست آورد.
یک کارمند بازنشسته که اخیراً با کمک یکی از دوستانش یک کترینگ (آشپزخانه طبخ و ارسال غذا) راه انداخته است با اشاره به درآمد خوبی که الان دارد، میگفت: خیلی پشیمانم، پشیمان از این که چرا ۳۰ سال از راه اندازی چنین کاری میترسیدم و با این همه تأخیر کترینگ م. را راه انداخته ام.
میدانید علت این تأخیر ۳۰ ساله چه بود؟ او در همه این ۳۰ سال هم میتوانست کترینگ اش را افتتاح کند، ولی میترسید که کار کارمندی اش را از دست بدهد، ولی بعد از بازنشستگی این ترس را نداشت. اگر او همان زمان - که انرژی بیشتری هم داشت - ریسک کرده بود، الان وضع بهتری داشت و نمیگفت: پشیمانم.
رشد و پیشرفت نتیجه ایجاد تغییر و تحول در زندگی است. اگر همچنان در وضعیت فعلی خود باقی بمانید، هیچ گاه به رشد و تعالی نمیرسید. شیوه تفکر و عملکرد خود را تغییر دهید تا بتوانید به کلیه اهداف خود دست پیدا کنید.
باید توجه داشت که تغییر و تحول از یک روند ممتد پیروی کرده و هیچ گاه متوقف نمیشود.
به محض متوقف شدن تغییر و تحول، رشد و پیشرفت شما هم متوقف میشود.
ما قصد داریم تا در این مقاله مهمترین تکنیکهای موجود در زمینه ایجاد تغییر و تحول در زندگی را به شما معرفی کنیم.
شما نیاز به زمان دارید تا بتوانید فکر کنید و افکار خود را در زندگی فردی بازتاب دهید. اگر تمام مدت سرتان شلوغ باشد، وقت کافی برای فکر کردن به اهداف خود ندارید چه برسد به اینکه بخواهید دست به عمل بزنید و زندگیتان را تغییر دهید. پس ریتم زندگی خود را آرام و ملایم نمایید و برای تغییر در زندگی خود فضا ایجاد کنید. سعی کنید آهسته به جلو پیش بروید. مشغولیتهای بیمورد باعث میشوند که شما هیچ حسی نسبت به اینکه کجا هستید، به کجا میروید، و چه کاری انجام میدهید نیز نداشته باشید.
«تمایل داشتن» ضروری است. این زندگی شماست، هیچ کس نمیتواند در آن تغییر ایجاد کند مگر خود شما. اگر خودتان خواستار تغییر نباشید، هیچ چیز در این دنیا نمیتواند شما را مجبور به تغییر کند. به این منظور در ابتدا باید به خود بگویید که با ایجاد تغییر، زندگی من از شرایط فعلی بهتر خواهد شد.
اصلا مهم نیست که زندگی شما تا چه اندازه خوب است به هر حال باز هم جای پیشرفت و ترقی وجود دارد. از سوی دیگر اگر تصور میکنید که زندگیتان اصلا خوب نیست، باز هم ناامید نشوید، همیشه جای امیدواری برای بهبود اوضاع وجود دارد. به خودتان بقبولانید که همیشه توانایی ایجاد تغییرات مناسب در زندگی را دارید.
قبول مسئولیتهای زندگی یک باید است. دیگران را به خاطر اتفاقات بدی که در زندگیتان رخ میدهد سرزنش نکنید. انگشت سرزنش خود را به سوی خانواده، دوستان، کارفرما نشانه نگیرید. خوبی و بدی موجود در زندگی مستقیما به عملکرد فردی شما بستگی دارد. زمانیکه مسئولیت این موارد را پذیرفتید، آنگاه میتوانید انتظار ایجاد تغییرات شگرفی را در زندگی خود داشته باشید. باید تصمیم بگیریم که خودمان اوضاع و احوال پیرامونمان را تغییر دهیم. با این روش میتوانیم خیلی موثرتر عمل کنیم.
در اعماق قلب هر فرد اصولی وجود دارد که وی به شدت به آنها معتقد است. از خود سوال کنید ارزشمندترین چیزی که در زندگیتان وجود دارد چیست؟ احساس میکنید برای داشتن یک زندگی موفق باید چه اصولی را رعایت کنید؟ اینها ارزشهایی هستند که خودتان باید نسبت به آنها آگاهی داشته باشید. آنها را پیدا کنید و به خودتان یادآوری نمایید.
افکار محدود کننده جزء بزرگترین موانعی هستند که شما را از پیشرفت در زندگی محروم میکنند. ابتدا باید آنها را پیدا کنید تا بعدا بتوانید بر آنها غلبه کنید. به منظور تشخیص این قبیل افکار در ذهن خود به دنبال افکاری باشید که شامل عبارات زیر هستند:
هر زمان که در ذهن خود به یکی از این افکار برخورد کردید، آن را یادداشت نمایید و یک تفکر نیرو بخش را جایگزین آن کنید. در مقابل هر جمله منفی یک جمله مثبت بنویسید.
شما میبایست علاوه بر افکار محدود کننده، عادات بد خود را نیز پیدا کنید. بهتر است که لیستی از آنها تهیه نمایید. سپس به جای اینکه سعی کنید آنها را ترک کنید، یکسری عادات مثبت برای جایگزین نمودن آنها در نظر بگیرید. فرض کنید یکی از عادات بد شما تماشای بیش از اندازه تلویزیون است. به جای اینکه مدت زمان تماشای تلویزیون را کم کنید، به انجام کاری فکر کنید که جایگزین تلویزیون شود. به عنوان مثال میتوانید مطالعه کردن را انتخاب کنید.
پیدا کردن یک الگو در زندگی کمک بزرگی در راه تعالی آرمانها محسوب میشود. او میتواند شما را راهنمایی کرده و مشکلات و موانع موجود بر سر راهتان را یادآوری نماید. با این کار میتوانید در وقت و انرژی خود صرفه جویی کنید. البته پیدا کردن یک مربی خوب ساده نیست و در ابتدا شما باید به او ثابت کنید که فرد مستعد و قابلی هستید. سعی کنید در نظر او فرد مفیدی جلوه کنید.
در کارها کمکش کنید تا ثابت کنید که شاگرد زرنگی هستید و این ارزش را دارید که بر روی شما سرمایه گذاری کند.
باید از ابتدای راه انتظارات منطقی را در ذهن خود بپرورانید. کار شما در مراحل ابتدایی به مراتب سادهتر است و هر چه جلوتر میروید موانع و مشکلات هم بیشتر میشوند. تغییر و تحول نیازمند زمان است به ویژه اگر بخواهید تغییرات دائمی در زندگی خود ایجاد کنید. انتظارات منطقی، شما را در شرایط سخت همچنان پابرجا نگه میدارند.
همیشه در حال بهبود زندگی خود باشید. سعی کنید هر روزتان بهتر از دیروز باشد. تا تغییر و تحول نباشد، خبری از رشد و پیشرفت هم نخواهد بود.
منبع : باشگاه خبرنگاران
تب همیشه و به تنهایی هشداری جدی برای بروز یک بیماری به حساب نمیآید. با این حال اگر فردی بیش از ۳ روز تب داشته باشد، بهتر است برای رسیدگی بیشتر به پزشک مراجعه کند. تب مداوم و دائمی میتواند نشانه عفونتی پنهانی مانند عفونت دستگاه ادراری باشد. در برخی موارد نیز سرطان، تودههای بدخیم و مصرف برخی داروها میتواند سبب بروز تبی طولانی مدت یا همیشگی شود. پس اگر فردی تب دارد و درجه حرارت بدنش بیش از ۴/۳۹ درجه سانتیگراد است باید بلافاصله به پزشک مراجعه کند.
کاهش وزن بدون دلیل
کاهش وزن بدون رژیم لاغری و ورزش آرزوی خیلی از انسانهاست، اما این وضعیت در اصل میتواند نشانهای مهم از مشکلی در سلامتی باشد. بنابراین اگر در شش ماه گذشته به اندازه ۱۰ درصد از وزنتان کاهش یافته است (مثلا ۷ کیلوگرم برای فردی با وزن ۶۸ کیلوگرم) باید با پزشک مشورت کنید.
کاهش وزن بدون دلیل میتواند به دلایل مختلفی از جمله اختلالات تیروئید، دیابت، افسردگی، بیماریهای کبدی یا گاهی سرطان ایجاد شود.
تنگی نفس
زمانی که تنگی نفس خیلی شدیدتر از یک گرفتگی ساده یا گرفتگی ناشی از فعالیت بدنی باشد، میتواند نشانه مشکلی جدی به حساب بیاید. اگر هنگام نفس کشیدن خسخس میکنید، نفس نفس میزنید و یا برای نفس کشیدن با مشکل روبهرو هستید برای مراقبتهای لازم باید به پزشک مراجعه کنید.
آسم، ذاتالریه، بیماری مزمن انسدادی ریه، برونشیت مزمن و آمبولی ریه میتوانند از جمله علل ایجاد چنین حالتی باشند. البته مشکلات تنفسی میتواند به علل دیگری از جمله ترس، وحشت و اضطراببیش از حد نیز ایجاد شود.
تغییر در اجابت مزاج
شرایطی که در اجابت مزاج، طبیعی در نظر گرفته میشود، در مورد افراد مختلف بسیار متفاوت است. بنابراین زمانی که متوجه شرایطی غیرطبیعی در وضعیت خود میشوید، مراجعه به پزشک را نادیده نگیرید. مدفوع خونی یا سیاه و تیره رنگ، و اسهال یا یبوست مزمن از جمله شرایطی است که باید برای درمان آنها اقدام شود.
این تغییرات میتواند نشانه وجود عفونتی باکتریایی، ویروسی یا انگلی باشد. علاوه بر این سندرم روده تحریکپذیر وسرطان روده بزرگ هم میتوانند در بروز این وضعیت موثر باشند.
اختلالات شخصیتی
زمانی که با مشکلی در قدرت تفکر یا حافظه خود روبهرو شدید، زمان و مکان را اشتباه گرفتید یا با تغییرات رفتاری و شخصیتی مانند عصبانیت بیش از حد مواجه بودید، برای پیشگیری و درمان وضعیت باید سریع به پزشک مراجعه کنید.
این تغییرات به دلایل مختلفی از جمله عفونت، کمخونی، کاهش قند خون، کمآبی بدن یا مشکلات روحی ایجاد میشوند. گاهی اوقات هم مصرف برخی داروها میتواند این شرایط را ایجاد کند.
احساس سیری زودرس
اگر به تازگی حس میکنید، زودتر از گذشته یا بعد از خوردن مقدار کمتری غذا سیر میشوید، برای بررسیهای بیشتر باید به پزشک مراجعه کنید. این احساس سیری زودرس میتواند با تهوع، استفراغ، نفخ، تب، کاهش یا افزایش وزن نیز همراه باشد. اگر چنین است حتما پزشک را از این نشانهها مطلع کنید.
مشکلات بینایی
گاهی دیدن لکههای روشن یا جرقههای نور در مقابل چشم یا سایر اختلالات بینایی نیز میتواند نشاندهنده مشکلی در سلامت فرد باشد. بنابراین برای جلوگیری از کاهش دید و افت بینایی یا بروز بیماریهای دیگر به پزشک مراجعه کنید و از او مشورت بگیرید.
منبع : جام جم آنلاین
موفقیت در ازدواج منحصر به رضایت از همسرتان تنها در بستر خواب نیست ، بلکه رضایت واقعی به این بستگی دارد که شما و همسرتان چگونه موضوعات مهم را حل می کنید. عصبانی شدن و از دست دادن کنترل هنگام استرس بسیار آسان است ، اما سعی کنید با احترام در طول استرس برخورد کنید. در ادامه این بخش رفتار و روش صحبت کردن با همسرتان در وضعیت استرس آشنا می شوید.
خاص بودن:
توقع نداشته باشید همسرتان ذهن شما را بخواند، موضوع را با کلمات درست تعریف کنید، او را متوجه احساستان کنید.
وقتی استرس دارید اگر صحبت می کنید به گفتن کلمات منفی پایان بدهید.
در مورد موضوعات فعلی صحبت کنید، گذشته را شخم نزنید، اگر به شما گوش نمی دهد او را اذیت نکنید.
از عیب جویی اجتناب کنید. توضیحاتتان را رد نکنید، هدف محبت کردن در مورد مشکل است نه سرزنش کردن دیگری.
با دقت گوش کنید، ترس و عصبانیت خود را کنترل کنید،او همسرتان است و بخش زشت را می بیند ممکن است انتقاد کند اگر شما در انتقاد کردن افراط کنید جنگ پایان نمی پذیرد.
هنگام صحبت با همسرتان، حرف یکدیگر را قطع نکنید:
وقتی او صحبت می کند صحبت او را قطع نکنید اجازه بدهید خشم خود را بیرون بریزد.
ممکن است همسرتان به شما پیشنهادی بدهد و شما شروع به نصیحت کنید، وقتی استرس دارید این کار را انجام ندهید چون اوضاع بدتر می شود.
هدف از صحبت کردن ارتباط برقرار کردن است نه خشونت و سوء استفاده کردن. بنابر این کلمات خود را بسنجید یا آرام باشید، اینگونه سطح استرس شما پایین می آید و جهان زیباتر دیده می شود.
منبع : نمناک